De lessen

Vanaf 30 augustus 2021 zijn er (weer) twee groepslessen in Buurthuis Bonte Kraai, in de danszaal op de eerste verdieping.

-maandagochtend van 10-11.30 uur
-donderdagochtend van 10-11.30 uur

In verband met corona kunnen er maximaal 12 cursisten meedoen, zodat we voldoende afstand kunnen houden.
Kosten 10 euro per keer, liefst betalen per maand, voor 4 of 5x.
Locatie: Buurthuis Bonte Kraai, Kraaiennest 68 1104 CD Amsterdam

De les duurt 90 minuten. We starten altijd met 5 à 10 minuten stil zitten of liggen om tot rust te komen en de aandacht naar het hier en nu te brengen.

Vervolgens doen we een uur asana’s, lichamelijke oefeningen. Belangrijk bij het uitvoeren van de oefeningen zijn aandacht en concentratie, het zoeken naar ontspanning, het gebruik van de ademhaling bij de beweging.
Het gaat bij yoga niet alleen om het ontwikkelen van lichamelijke soepelheid en kracht, maar ook om het verbinden van lichaam en geest. Het opmerken van wat je ervaart bij het doen van de oefeningen, het accepteren van wat je voelt, het loslaten van kritische gedachten; dit alles zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

De laatste 10 minuten zijn voor de eindontspanning. In dit deel van de les gaan we liggen, geven het lichaam rust en voelen we na wat de oefeningen met ons hebben gedaan. Ontspannen is een kunst op zich, waar je ook buiten de yogales profijt van kunt hebben.

Mijn lessen zijn in de traditie van Hatha yoga en kunnen variëren in intensiteit en opbouw. Afhankelijk van de cursist(en) kan ik de les afstemmen op de behoefte en de doelen. Plezier in bewegen staat voorop!